Offroad rijden in Roemenië

Ga je mee?

DOORKRUIS DE RUIGE BERGEN in EEN 4x4

Ga met ons mee offroad

Over de verlaten paden rijd je achter elkaar aan door de woeste bergen. Je komt bijna niemand tegen – je trekt je samen echt terug in de natuur. Het enige dat je zeker gaat tegenkomen, is het onverwachte. Omgevallen bomen of bergen sneeuw die de weg versperren, zijn geen uitzondering. Samen baan je je hier doorheen, waarna je de dag afsluit met een eigen kamp bij een kampvuur met een koud biertje.

Ga je mee op dit offroad avontuur?

Muddy,Ground,After,Rain,In,Carpathian,Mountains.,Extreme,Path,Rural
IMG_2281
IMG_2282

We nemen je graag mee naar Roemenië, de ongerepte natuur in! De Roemeense bergen vormen de ultieme plek om offroad de natuur te ervaren. Met volle focus trotseer je samen de wegen. Onze instructeurs helpen je met het leren kennen van de auto’s en het vinden van de perfecte grip – de ultieme uitdaging van deze autosport. Je bent echt even weg van het alledaagse, en daarmee gaat het onthaasten erg snel. 

“Dit is echt de ultieme offroad ervaring.”

Hoogtepunten

Reis hoogtepunten

  • Trotseer de verlaten wegen, waan je in een spannend avontuur
  • Vind de perfecte grip van de terreinauto, onder leiding van onze instructeurs
  • Ga wildkamperen onder de sterren, sluit de dag af met een biertje bij het kampvuur
  • Ruimte voor andere bergsporten, zoals paragliden, klimmen en mountainbiken

Eltjo's ervaring

“Al een jaar of tien ga ik naar Roemenië voor offroad trips. We zoeken zelf de routes uit, gooien tentjes achterin en gaan het avontuur aan. Dat is erg spannend. Ik zie het als veilig avonturieren. Je bent altijd bezig met het opzoeken van de grens, het leren aanvoelen van de auto, de grip en samenwerken. Die combinatie maakt het voor mij de ultieme ervaring, die ik graag met anderen deel. Ik vind het leuk om deze kennis over te dragen, daarom neem ik je graag mee naar Roemenië.” 

Wie is Eltjo?

Eltjo heeft veel ervaring in het organiseren van allerlei race-ervaringen voor iedereen. Van beginner tot gevorderde, voor individuen en voor groepen. Je kunt hem zowel vinden op het circuit, als op allerlei ruwe terreinen. Samen met Eltjo organiseren we dan ook elke winter IJsdriften in Zweden. Dat bevalt zo goed, dat we ook graag andere terreinen verkennen. Daarom organiseren we dit race-avontuur samen met Eltjo. 

 

Over Roemenië

Roemenië is misschien niet het eerste land waar je aan denkt om naartoe te gaan. Maar het land is juist erg geschikt voor een offroad avontuur. Het land beslaat een heel deel van de Karpaten, een prachtige bergketen. Je vindt daar veel ruwe natuur waar je doorheen kunt kruisen. Er zijn buiten de beschermde natuurgebieden om, veel oude houthakkerspaden waar je overheen mag rijden. Op deze manier verstoren we de natuur niet, en hebben we toch een echte offroad ervaring. Veel van die paden zijn namelijk al lang geleden verlaten, wat het echt ruw kan maken. Je rijdt af en toe door een dorpje, en komt hier en daar een huis tegen. Maar veel mensen zie je niet. Je hebt last van niemand, en niemand heeft last van jou. 

“Voor mij is dit het echt het perfecte gebied om naartoe te gaan als ik even afstand wil van de ratrace waar je elke dag thuis in zit. Je kunt hier echt onthaasten in de natuur. Daarnaast zijn de Roemenen heel erg gastvrij. Op een manier die ik niet ken van andere landen. En dat maakt het een extra warm verblijf.” – Eltjo

 

Benieuwd hoe jouw programma eruit kan zien?

Wij maken graag een programma op maat. 

Wat kun je ongeveer verwachten?
Je vliegt naar Boekarest, waar we je met de 4×4’s ophalen. We rijden meteen naar het eerste pension, in de buurt van Arad – in het westen van Roemenië. Daar drinken we samen een biertje, en gaan we onder de wol. Want de volgende dag begint het grote avontuur!
 
We hebben alle auto’s uitgerust met kampeeruitrusting en genoeg voedsel voor een aantal dagen. We gaan op pad! 
Onder leiding van 1 instructeur per auto, rijden we met een paar auto’s achter elkaar de natuur in. We hebben een uitgestippelde route, maar bereid je zeker voor op het onverwachte. Het ene moment sta je met zijn allen bomen weg te zagen, en het volgende moment is er een defect aan de auto dat gerepareerd moet worden. Dit vergt echt teamwerk. 
Rond lunchtijd hebben we even tijd om bij te komen. Terreinrijden is inspannend, en kost veel energie. Daarom hebben we stevige maaltijden mee met lokaal brood, vlees en groente, zodat we genoeg energie hebben om nog even door te gaan. 
In de middag leggen we nog een afstand af, en rond 4 uur gaan we op zoek naar een plek om het kamp op te slaan. Met zijn allen zetten we de tentjes op, maken we vuur en bereiden we het diner. Dit is altijd een mooi moment, waarop we samen de dag nabespreken onder het genot van een biertje. Onder de sterren val je in slaap, en de volgende dag wacht er weer een nieuw offroad avontuur…
 

“Met volle focus stuur je door de natuur. Dat zorgt dat je snel het dagelijks leven vergeet.”

Ondernemer Coen Caspers ging al twee keer eerder met ons mee naar Roemenië. Benieuwd?

Hier start
jouw avontuur

Neem contact op met een planner. Wij zijn bereikbaar vanaf 09:30 en streven er altijd naar binnen 24 uur te antwoorden.

Over de hele wereld

Alle ruimte voor jouw idee

inspiratie zakelijke reizen

Wat wordt jouw volgende avontuur?

IJsdriften in de Zweedse sneeuw, op een zeiljacht naar Schotland om whisky te proeven of jagen in de natuur van Namibië? Wij gaan al jaren op reis naar de meest onontdekte, bijzondere plekken. 

Previous
Next

Wil je meer informatie over zakelijk reizen?

Ilmar – onze Chief of Adventures – denkt graag met je mee. Laat hieronder je contactgegevens achter, dan neemt hij zo snel mogelijk contact met je op.

Contactgegevens

Ga met ons Offroad 4×4 rijden in Roemenië

Vul onderstaande velden in om je aan te melden voor deze reis.