Whisky proeven in Schotland

Ga je mee?

de trip voor whisky-liefhebbers

De ultieme combinatie tussen ongerepte natuur en whisky proeven

Ergens op een klein eiland ten westen van Schotland land je met het vliegtuig tussen de schapen en de rendieren. De ruige natuur komt je tegemoet. Je bent op Isle of Islay, het mekka van de peated whisky. De beste flessen van deze rokerige soort, zijn afkomstig van dit kleine eiland. En op het jaarlijks whiskyfestival na, is het er gek genoeg erg rustig. Terwijl je hier een echte Schotse ervaring kunt hebben, zeker als whisky-liefhebber. 

IMG_1599
IMG_6038
Whisky proeven in Schotland

Op deze trip nemen we je niet alleen mee naar deze distilleerderijen, maar we trekken ook de ruige natuur in. Of je nou wilt hiken door de natuur, op een speedboat langs de kliffen wilt varen of het landschap wilt trotseren in een 4×4. De omgeving zal je overweldigen. 

Na een hele dag buiten, warmen we binnen op in een van de distilleerderijen. Bij de kachel en tussen de whiskyvaten hoor je de mooiste verhalen van de mensen achter de whisky. Of ze allemaal waar zijn? Dat weten we niet precies. Maar dat het de beste whisky-makers en -proevers van Schotland zijn, dat weten we zeker. 

“Deze reis heeft alles in zich om jou een onvergetelijke ervaring te bieden.”

Hoogtepunten

Reis hoogtepunten

  • Proef peated whisky’s uit Schotland bij de mooiste distilleerderijen 
  • Kom achter de schermen, waar je anders nooit zou komen
  • Ontdek het ruwe landschap van Schotland
  • Vaar met een boot tussen de kliffen, of trotseer het eiland in een jeep
  • Plak er nog een dag Edinburgh aan voor de ultieme Schotland-ervaring

Ilmars ervaring

“Als je moeite moet doen om ergens te komen, voelt het meteen al bijzonder. Je komt hier niet zomaar terecht. Ik heb hier een van de beste whisky-proevers van het land leren kennen, waar echt zoveel passie vanaf straalt. Iets wat mij als ondernemer enorm heeft geïnspireerd. Dat zie je niet vaak, zo’n sterke passie. Als je hiervan 1% in je eigen bedrijf zou hebben, zou het echt een topbedrijf zijn. Niet alleen een genot om naar te luisteren, maar het is ook echt een eer als je hier voor even onderdeel van mag zijn. Ik vind dat iedereen hiervan kan leren qua merkbeleving en marketing.”

Over Schotland en peated whisky

Het land van de kilt, de ruwe natuur en – natuurlijk- de whisky. Een paradijs voor de whisky-liefhebber. Op Isle of Islay bevinden zich maar liefst acht distilleerderijen die voornamelijk peated whisky maken. Een daarvan is Bowmore, die je waarschijnlijk wel kent.

 

Peated whisky is een rokerig smakende whisky. De mout waarmee de whisky wordt gemaakt, wordt gedroogd boven een vuur van turfvuur. De rook die daarbij vrijkomt, geeft de whisky haar rokerige smaak. Deze smaak is vooral sterk aanwezig bij de whisky’s van de distilleerderijen op het zuiden van het eiland. De noordelijke whisky’s zijn wat lichter van smaak. 

 

Benieuwd hoe het programma eruit kan zien?

llmar maakt graag een programma voor jou op maat.

Wat kun je ongeveer verwachten?

Deze locatie leent zich goed voor een trip van 4-5 dagen. We vliegen op Edinburgh. Daarna gaan we door naar Isle of Islay met het vliegtuig of met de veerboot, afhankelijk van het weer. We hebben twee dagen op het eiland, dat we ontdekken met een lange hike, 4×4 rijden of we varen langs de kliffen per boot. Als je wilt, kunnen we zelfs gaan jagen. Daarna is het tijd om op te warmen en proeven we ‘s avonds de beste whisky’s. 

Op dag vier varen of vliegen we terug naar Edinburgh, waar we de hoogste berg van Schotland beklimmen of een rugby wedstrijd meepakken voor de echte Schotse ervaring. Op dag vijf vliegen we terug naar huis, misschien wel met een aantal mooie flessen in onze koffer.

Door al mijn reizen merk ik dat iedereen die trots is op waar die woont, dat graag wil delen en daarover wil vertellen. Als je de kans geeft die mensen met hun hart te laten spreken, dan krijg je ervaringen die je anders nooit krijgt. Iets dat zeker hier geldt. ” 

– Ilmar, onze Chief of Adventures

 

Hier start
jouw avontuur

Neem contact op met een planner. Wij zijn bereikbaar vanaf 09:30 en streven er altijd naar binnen 24 uur te antwoorden.

Zakelijk te verantwoorden

Over de hele wereld

Alle ruimte voor jouw idee

inspiratie zakelijke reizen

Wat wordt jouw volgende avontuur?

IJsdriften in de Zweedse sneeuw, op een zeiljacht naar Schotland om whisky te proeven of jagen in de natuur van Namibië? Wij gaan al jaren op reis naar de meest onontdekte, bijzondere plekken. 

Previous
Next

Wil je meer informatie over zakelijk reizen?

Ilmar – onze Chief of Adventures – denkt graag met je mee. Laat hieronder je contactgegevens achter, dan neemt hij zo snel mogelijk contact met je op.

Contactgegevens

Ga met ons Whisky proeven in het echte Schotland

Vul onderstaande velden in om je aan te melden voor deze reis.