“Wat we hier voor elkaar hebben gekregen in drie dagen, was ons op kantoor nooit gelukt.”

Geschreven door

Ilmar

Geschreven door

Ilmar

Teambuilding met het MT in Schotland. 

Als je grote groeiplannen hebt als bedrijf, loop je soms tegen dingen aan die onder de oppervlakte liggen. Die krijg je niet altijd naar boven in kantoorruimtes met post-its. Dat vergt echt een andere benadering, en dat werkt veel beter in een andere omgeving. Dus: op naar Schotland!

Nieuwe ervaringen verbreden je blik, en maken je een mooier mens. Dat is precies waar Unbreakable Academy en Entrepreneurs Adventures elkaar vinden. Daarom hebben we samen deze trip georganiseerd: Unbreakable Academy verzorgt de inhoud, en wij faciliteren de trip. 

Een sterk inhoudelijk programma

Op twee uur rijden ten zuiden van Edinburgh staat een prachtig kasteel, waar we drie nachten verbleven. Je zit daar in het begin van de highlands, tussen de prachtige uitzichten over het glooiende landschap. 

Op dag 1 trotseerden we een flink koude sneeuwbui, waarna we binnen warm werden ontvangen bij de open haard door de mensen van Unbreakable Academy. Zij weten als geen ander hoe ze teams op het juiste spoor kunnen zetten. Met hun achtergrond in de special forces weten zij elk team zowel mentaal als fysiek uit te dagen. 

We gingen meteen aan de slag: de berg op! Al lopend hebben de coaches met het MT verschillende gesprekken gevoerd. Daarmee werd het team zowel fysiek als mentaal flink uitgedaagd, wat veel impact heeft gehad. En dat bleef niet alleen bij spierpijn, ook zijn de hersenen flink gekraakt! Een goede voedingsbodem voor de gesprekken op deze trip. 

 

“De mentale impact en de hele beleving hebben enorm veel indruk op mij gemaakt. Deze reis ga ik nooit meer vergeten. Op deze manier kun je echt iets voor elkaar krijgen als team.”


– een lid van het MT

Na het harde werk was het tijd voor een vijfgangendiner van onze prive-chef in het kasteel, en was er tijd om bij te komen.

De tweede ochtend stond ook in het teken van de inhoud. Met een heerlijk ontbijt als bodem, zijn we weer naar buiten gegaan. Dit was het moment voor reflectie op wat er de dag ervoor gebeurde. En natuurlijk voor de doorvertaling naar de praktijk. Want wat ga je hiermee doen als je weer terug achter je bureau zit? Dat werd besproken tijdens deze wandeling.

Inhoud & fun: een belangrijke combinatie

Het inhoudelijke component was erg pittig, dus is het belangrijk om daar iets ontspannends tegenover te zetten. En daarom hebben we de groep meegenomen om buiten te gaan spelen: op naar de schietbaan! Daar werden we opgewacht door echte peaky blinders gastheren, die de groep hebben leren kleiduifschieten. Heerlijk om na al het inhoudelijke geweld, even goed te knallen. Hierna sloten we de dag af in Braemar, waar we in een echt Schots restaurant aan konden schuiven. Schotser dan dit kun je het eigenlijk niet krijgen.  

Het echte Schotland

We hebben de inhoud van de trip, gecombineerd met het échte Schotland. En om het nog Schotser te maken, zijn we op de laatste dag naar Edinburgh gereden. Daar hebben we een whisky-proeverij gedaan en een lunch met lokale specialiteiten gegeten als afsluiting. Daarna zijn we terug gevlogen. 

Mooie ervaringen maken mooiere mensen

Toen we van deze trip terug kwamen, wisten we het weer zeker: dit is niet alleen ons werk maar ook onze passie. Op de terugweg zagen we dat het echt impact heeft gemaakt bij de mensen die mee waren, er werden zelfs wat tranen weg gepinkt. Als het zoveel indruk maakt, dan weet je: we zijn goed bezig.

Kortom: we genieten ervan om onze klanten dit te kunnen bieden. Een ervaring die heel lang nagonst, en waarmee we ook onszelf kunnen blijven verrassen.

Aan de slag met jouw team?

Wil je weten wat we voor jouw team kunnen doen? Bel of mail ons, dan denken we graag met je mee. 

Neem contact op met Ilmar

Wil je meer informatie over zakelijk reizen?

Ilmar – onze Chief of Adventures – denkt graag met je mee. Laat hieronder je contactgegevens achter, dan neemt hij zo snel mogelijk contact met je op.

Contactgegevens